Kırılacak Eşyalar Nasıl Paketlenir?

Kırılacaklar diye adlandırdığımız eşyaları şöyle özetleyebiliriz cam, porselen, kristal, seramik eşyalar bu guruba dahildir. Bu eşyaların çoğu mutfakta bulunsa da daha çok yeme ve içme işlerimizde yardımcı olarak kullandığımız eşyaların isimleridir. Örneğin aynalar bu guruba girmez kırılabiliyor olsa bile, tanım önemli burada anlaştıysak devam edebiliriz.

Bir müşterimiz nakliyecinin bu eşyalara “kırılacaklar” demesine çok sinirlenmiş ve bu neden böyle diye Enakliyat’ı aramış ve nakliyat firması bunları kıracak bu nedenle kırılacaklar diyor diye sitem etmişti. Bunu sadece bir terim olduğu konusunda müşteriyi zor ikna edebilmiştik. Evet bu ismi bu eşyalara nakliyeciler vermiş olabilir. Neden mi çünkü taşınma işi bittiğinde bu eşyaların çoğu kırılmış oluyor. Böylece isimleri kırılacaklar diye kalmış. Nakliyeci de bu eşyaları kırılacaklar olarak adlandırıp önceden ince bir uyarıda bulunmuş oluyor. Haberin olsun bak bu eşyalar kırılabiliyor diye.

Ancak doğru bir paketleme bu kaderi kökünden değiştirebilir. İster evinizi taşırken veya bu eşyaları kargoya verirken nasıl paketlenmesi gerektiğini bilirseniz kesinlikle kırılmayacaklar.

Paketlemeye başlamak için aşağıdaki malzemeler gerekecektir:

  • Yeterli büyüklükteki bir koli
  • Koli bandı
  • Ambalaj kağıdı veya gazete kağıdı, hatta kağıt havlu bile iyi iş görür
  • Eğer paketlenecek eşya değerliyse balonlu naylon
  • Koli üzerine içindekiler ve nasıl taşınacağını yazmak için kalem
İşte tüm ihtiyacımız olan malzemeler bunlar hadi paketlemeye başlayalım.

 

Bu eşyaların iyi paketlenmesi gerekir, yanlış paketleme ile en sevdiğiniz porselen takımınız bozulabilir. Paketlerken dikkat etmeniz gereken önemli bilgileri sırayla yazmakta yarar olacağını düşünüyorum.
1– Orta boy çift oluklu kolileri kullanın.
2– Tabakları tek tek kağıtlara sarın ve koliye dik olarak yerleştirin.
3– Bardakların içlerine değil daha çok dışlarına kağıt sarmaya özen gösterin.
4– Koliye bu eşyaları yerleştirmeden önce kolinin altına kırıştırdığınız kağıtları tampon olarak yerleştirin. Ardından önce büyük tabak ve porselenleri yerleştirin. İlk sıra dolduktan sonra her kat ve boşluklara kağıt sıkıştırın. Kolinin üstlerine doğru daha küçük olan eşyaları örnek olarak bardakları yerleştirin.
5– Koli dolduğunda üst kısmına da kağıt kırıştırarak tampon olarak kullanın. Böylece hem altta hemde üstte tampon bölgeler orta kısımda ise eşyalarınız olacaktır.
6– Koliyi doldurduktan sonra etiketlemeye özen gösterin. Her tarafına uyarıcı notlar alın ve içindekiler hakkında bilgi verecek şekilde notlar alın.
7– Kolilerin çok ağır olmamasına dikkat edin. Ağır koliler başka eşya veya kolilerde hasarların oluşmasına neden olabilir.
Daha çok değer verdiğiniz eşyaları çok fazla ambalaj kağıdı ile sarın ve tek başlarına kolilere yerleştirin. Kolinin kalan diğer tüm boşluklarını ambalaj kağıtlarını kırıştırarak doldurun. Kolinin içine koyduğunuz eşyanın hareket etmemesi sağlam taşınması için çok önemli. Ayrıca kırılacakların paketlenmesinde koli ne kadar ağır olursa içindekilerin kırılma olasılığı o kadar artar. Büyük kolileri bu iş için kullanmayın.